*** MIELIKUVITTAMO *** KREISI DRAKKIS & PIKKUHIRVIÖT ***

*** Orlochlessin Torni *** Yhteystiedot *** Pääsivu *** KenNetti ***

Copyright © 1985-2010 Kentsu Productions Oy Ltd • Viimeisin päivitys 04.05.2010

Mielikuvittamo:

Ken on Kenneth?

Kuka on Kenneth Sundberg?
Mitä hän tekee? Mitä hän on tehnyt?
Mikä ihme on Mielikuvittamo?
Ja miten ihmeessä Kentsu Productions
voi täyttää jo 25 vuotta?

Ralf Kenneth Sundberg vannoi 8 vuoden ikäisenä tulevansa aikuisena uudeksi Walt Disneyksi joka nostaisi Suomen elokuva- ynnä muun viihdeteollisuuden uuteen loistoonsa. Juhlallisesta valasta on kulunut nyt roimasti yli 25 vuotta. Vuosien varrella pieni poika on joutunut kasvamaan aikuiseksi, muttei ole koskaan menettänyt vahvaa uskoaan positiivisiin tunteisiin. Tunteen jakaminen toisten ihmisten kanssa on aina ollut Kennethille elinehto.

Peruskoulun aikana Kennethiä kiinnosti tavanomaisimpia "nuoruuden rientoja" suuremmin kaikenlainen luominen. Jo ala-asteen ensimmäisillä luokilla hän loi ystäviensä kanssa näytelmiä, johti kerhotoimintaa, piirsi satukirjoja, äänitti satukasetteja, ja rakensi jos jonkinmoisia pienoismalleja. Yläasteen aikana Kenneth kiinnostui myös videoelokuvien tekemisestä. Tuolloin hän ymmärsi suurimman kykynsä olevan kokonaisuuksien luomisessa - ohjaamisessa, tuottamisessa, visualisoinnissa, ideoinnissa, sekä ideoiden kehittämisessä toimiviksi. Kenneth ei siis koskaan ole tuntenut olevansa pelkkä kuvien piirtäjä, vaan kokonaisuuksien hahmottaja. Kennethin laajan osaamisen voi kiteyttää yhteen sanaan: "Mielikuvittaminen".

1990-luvun jälkipuoliskolla Kenneth loi kolmena vuonna peräkkäin tunnelmallisen "seikkailuradan" Hyvinkään Englantilaisen Leikkikoulun Halloween-tapahtumaan. Vuosisadan vaihtuessa Kennethin oma-aloitteisuus palkittiin Tampereen Särkänniemen Elämyspuistossa avatulla Orlochlessin Tornilla, vanhan Kummituslinnan uudistetulla versiolla, jonka Kenneth suunnitteli kokonaisuudessaan.

Kentsu Productionsista tuli oikea osakeyhtiö keväällä 2001. Kentsu Productionsin juuret ovat jo ennen vuotta 1985 alkaneessa Kenneth Sundbergin Rafaelmaa-toiminnassa, joka sisälsi omien sarjakuvien, satujen ja näytelmien tuotantoa. Kentsu Productionsin virallisen toiminnan lasketaan kuitenkin alkaneen vasta syksyllä 1985, jolloin Kenneth piirsi ensimmäisen luonnoksen Kreisi Drakkiksesta.

Kaikissa taidoissaan Kenneth on itseoppinut - Kallion Ilmaisutaitolukiosta keväällä 1993 ylioppilaaksi valmistunutta Kennethiä ei ole yksikään muu oppilaitos noteerannut tarpeeksi lahjakkaaksi opiskelemaan elokuvantekoa, näytelmien ohjaamista eikä animointiakaan.

Vuonna 1986 alkanut kiinnostus elokuvamusiikkiin on ollut merkittävä tekijä Kennethin projekteissa. Vaikka musiikin teoria ja itse sävellystyö eivät kuulu hänen osaamisalueisiinsa, on Kennethille kehittynyt harrastuksensa ansiosta osaava "musiikkikorva" - jo Hyvinkään Englantilaisen Leikkikoulun Halloween-tapahtumissa Kenneth tiedosti musiikin suuren osuuden vaikuttavien elämysten luomisessa.

Ainoa ja alkuperäinen Kenneth Sundberg on syntyperäinen vantaalainen (toisin kuin nykyiset kaimansa). Pienen elämänsä lapsuusvuodet Kenneth asui kuitenkin Helsingin puolella, Laajasalossa.

Kennethin virallinen ansiolista:
ken curriculum vitae

Enemmän Kennethin maailmasta:
Siirry KenNetin puolelle,

jos vain uskallat!

 

Ylin valokuva: Juha "Juice" Puusaari

Keskimmäinen valokuva (2009): Tanja Sundberg

Kentsu Productions logohahmo, "Pikku-Ken"
© COPYRIGHT Kentsu Productions Oy Ltd